Mariska

Van UX designer naar ondernemer

Ondernemen was niet iets wat ik vroeger in vriendenboekjes schreef. Na mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design ging ik aan het werk als User Experience Designer waarin ik snel doorgroeide naar een senior positie en internationaal ging werken. Een droom voor velen, maar ik voelde dat dit het niet voor mij was. 

Ik wilde vrijheid en werken aan iets wat van mij was en zo richtte ik mijn eerste bedrijf op, Equine Online. Hier hielp ik hippische ondernemers door middel van business coaching. Een interessante tijd waar ik veel van heb geleerd, maar ook waar ik op een gegeven moment uit groeide.

Op datzelfde moment werd Appie ziek en dit voelde voor mij dan ook als het moment om dingen te gaan schrappen. Ik besloot te stoppen met mijn eerste bedrijf met het vertrouwen dat het volgende bedrijf zich vanzelf zou aandienen als de tijd daar was.

De Female Leader App

De periode met Appie heeft mij verandert als mens en daarmee ook hoe ik dingen aanpak op persoonlijk en zakelijk gebied. Ik voelde dat dit iets was waar ik was mee mocht doen, maar wel met de nuchtere, praktische benadering die ik ook bezit. Stukje bij beetje werd de Female Leader App gevormd, een platform waarmee ik jou, de vrouwelijke ondernemer, help met het praktisch op en uitbouwen van jouw bedrijf.

In FLA komen allerlei aspecten samen, het stukje gebruikerservaring (User Experience) wat ik in hart en nieren nog steeds bezit en uitdraag, de spirituele inzichten vanuit de periode met Appie en de praktische kanten die ik heb geleerd in mijn eerste bedrijf. 

Volle kracht vooruit 🚀

Ik ben een multipassionate, met andere woorden: ik vind heel veel dingen tof. Daarnaast weet ik ook dat ik daarin van toegevoegde waarde ben voor jou en dat wil ik je via dit platform geven. Er liggen heel veel plannen klaar voor de toekomst, van diverse online trainingen, live dagen en praktische tools zoals het maken van jouw website. Hierin geloof ik ook enorm in de kracht van samen, de insteek die dit platform ook heeft.